Christian Tissier

Sensei Christian Tissier Shihan
8ste dan Aikikai Hombu Dojo

Geboren op 7 februari 1951 te Parijs.

Shihan - Christian Tissier

Hij begon in 1962 met aikido bij Jean-Claude Tavenier en zeer snel begon hij bij meester Nakazono. Christian Tissier begreep het aikido zeer snel en werkte uitzonderlijk goed waardoor hij zijn 2de dan behaalde op 17 jarige leeftijd in 1968 bij meester Nakazono. In januari 1969 vertrok hij op zijn eentje naar Japan, het aikido centrum van de wereld, om er met de grootmeesters te trainen. Hij vertrok aanvankelijk voor 6 maanden maar bleef toch 7 jaar. Hij trainde in Japan met grootmeesters zoals Doshu en in het bijzonder met Seigo Yamagushi sensei waar hij de voorkeur aan gaf. Maar ook met Mitsugi Saotome en Osawa sensei, technisch directeur van het aikikai. Voor zijn plezier en inzicht trainde hij kenjutsu en kickboksen en wilde leren en begrijpen hoe een contactsport functioneerde.

Sensei Tissier studeerde Japans aan de Sofia universiteit “Japanse talen school Tokio”. Gelijktijdig gaf hij in het lyceum van Tokio Franse les, dit voor zijn verblijf en kosten te financieren. Hij is 4de dan als hij in 1976 naar Frankrijk terugkeert. Hij woont dan in Vincennes en opent daar Cercle Tissier. Snel heeft hij er een grote aikido groep en wordt aangesteld als technisch directeur van de Franse aikido federatie. Nog steeds heeft sensei Tissier een sterke band met Honbu dojo te Japan van wie hij in 1981 zijn 5de dan overhandigd kreeg en zijn 6de dan in 1986. Van de nationale Franse aikido federatie kreeg hij in 1997 zijn 7de dan uitgereikt. Van het aikikai ontving sensei Christian Tissier in januari 1998 zijn 7de dan. Deze werd overhandigd door de zoon van Doshu meester Kisshomaru Ueshiba, Moriteru Ueshiba.

Sensei Christian Tissier is een zeer sociaal persoon met een warme uitstraling, die leeft voor het aikido en de voorkeur geeft aan realistisch en dynamisch aikido. Zijn aikido bestaat vooral uit stevig voetenwerk, gedragen door sterk gecentreerde heupen. Trainen bij sensei Tissier werkt motiverend en geeft je een ontspannen gevoel. Elke maand organiseert hij een stage te Parijs (Vincennes) waar een honderdtal mensen uit heel Europa samen komen om te trainen. De dojo is toegankelijk voor iedereen.

Bezoek zijn persoonlijke website.